menyclose

Bloggen

Hur väljer man kläder vid en familjefotografering?

Ett fint exempel på hur man kan tänka när man väljer kläder till en familjefotografering, är underbara familjen Vikback från i somras. Att välja outfit till en familjefotografering är ingen lätt sak, att koordinera färger utan att det ser för matchat ut. Det handlar om att välja 2-3 färger som du älskar. Här har jag i efterhand gjort en färgpalett från det ovanstående fotografiet för att tydligt visa på vilka färger de använt sig av.

Gillar du starka färger eller neutrala? Dämpade färger gör sig dock fint på fotografier. Hur inreder du ditt hem, vilken färgpalett har du? Kan vara en tanke att använda sig av samma färgpalett eftersom dina bilder då fint går ihop med din inredning. Dessa bilder kommer förhoppningsvis att hänga på dina väggar under lång tid och då är det bra om det är enkla, klassiska outfits som gör att bilderna blir tidlösa.

Tänk på att kläder med stora tryck eller logotyper inte gör sig så bra på bild men däremot att låta en person i gruppen ha en mönstrad skjorta eller en mönstrad klänning i de valda färgerna kan addera ett wow. Sist men inte minst så är det era personligheter som ska synas och det allra viktigaste är ju att fotografierna speglar just er familj och er kärlek men det här inlägget hoppas jag blev ett litet tips på vägen hur man kan tänka när man ska välja kläder till en fotografering.

VISUELL GLÄDJE TRESTAD

Vänersborg & Göteborg